skip to Main Content

Vastuullinen Kasvu

Työväenopistoissa

Vastuullisen kasvun valmentaja

Kirsi Mäkinen

MBA in Human Resources Development
Ammatillinen opettaja

”Kymmenen vuotta olen tutkinut tietoisuutta ja kehittänyt työkaluja yksilöitymisen tukemiseen potentiaalin rekrytoinnin, kehittämisen ja johtamisen parissa ja perehtynyt kasvattamaan osaamista tietoisuutta lisäämällä muutos- ja kriisitilanteissa.

Pääkaupunkiseudun työväenopistoissa olen opettanut  tietoisuutta, vuorovaikutusta ja henkistä hyvinvointia lisääviä aiheita vuodesta 2016 alkaen ja sovellan omaa menetelmääni Vastuullisesta kasvusta kaikissa koulutuksissani. Se perustuu kehityspsykologiaan siitä miten aikuiset kehittyvät läpi elämän, Jungilaisvaikutteiseen viisauteen ja Itämaiseen filosofiaan.”

Lue lisää minusta.

IMG_7255

Työväenopistoissa

Tie omaan voimaan ja viisauteen -kurssi

Helsingin työväenopisto
Opistotalo Kallio

La-Su
klo 10.00 – 15.45

Seuraa tulevia kurssejani Ilmonet.fi

Herättele tietoisuuttasi ihmisyyden peruskysymyksistä!

Kehityspsykologisen näkökulman avulla löydät polun kohti syvempää yhteyttä itseesi maailmankuvaa laajentavan näkökulman avulla ja saat keinoja ottaa vastuuta omasta kasvustasi. Opit tasapainottamaan kokemuksiasi, kuuntelemaan sisäistä ääntäsi ja tutustut kaikkiin puoliisi.

Aktiviinen vuorovaikutteinen työpaja:
teoriaa, keskustelua ja harjoituksia.
Omat muistiinpanovälineet voivat olla tarpeen. Lähetän diasarjan kaikille kurssin loppuun käyneille.
Osallistujalla on hyvä olla perusenglannin kielen lukutaitoa, jota tarvitaan parissa tehtävässä.

Mikäli kurssi joudutaan siirtämään verkkoon, toteutetaan se samassa ajankohdassa Zoom ohjelmalla, jonne lähetän osallistujille linkin edellisenä päivänä. Mahdollisen verkkototeutuksen kesto lyhenee hiukan.

Toivon kaikkien tulevan paikalle omalla nimellä ja videokuvalla. Linkki ilmoittautuneille tulee edellisenä päivänä sähköpostiin. Varauduthan muistiinpanovälineillä harjoituksia varten. Ne jotka käyvät kurssin loppuun saavat opetusmateriaalin kurssin jälkeen sähköpostiinsa.

Kaikki työväneopiston kurssini liittyvät kirjaani.
Kirja on yksityiskohtaisempi ja vaativampi ymmärtää kuin kurssi.

Tutustu kirjaan

Tie omaan voimaan ja viisauteen on myös hyvä käynnistys aikuisena kasvuun (itsensä) johtamisen näkökulmasta ja siitä voi halutessaan siirtyä myös työyhteisöpalveluideni pariin, joista löydät lisää englannin kielisiltä sivuilta.

Kurssipalautteita

”Sain selvyyden ja selityksiä omille toimintatavoille ja koulutus toi teoriaa käytännön kokemusten tueksi. Opettaja on erittäin selkeä ja johdonmukainen. Vaikea aihe oli pureksittu helppoihin, pieniin asioihin, joita tavallinen tallajakin ymmärtää.” Kaisa Latva-Rasku, arvio 5/5

”Kokonaisuuteen tuli uusia paloja. Kuva muuttui moniulotteiseksi, kun se ennen oli litteä. Kokemuksellisuuden voima on huikea opettaja! Vastasi odotuksia erinomaisesti.”
Hanne, arvio 5/5

”Koulutus auttoi jäsentämään nykyistä elämäntilannettani ja elämänkokemusiani sekä kasvamaan eteenpäin. Kurssilaisten ajatukset, korttitehtävät ja kasvukaavio olivat erityisen hyviä.”
Katariina Aho, Arvio 4/5.

Koulutus auttoi jäsentämään ajatuksiaan, näkemään yksityiskohdista kohti kokonaisuuksia ja vuorovaikutuksia eri asioiden välillä. Vaikka omakohtaiseen kokemukseen perustuvat tehtävät olivat haastavia, ne auttoivat jäsentämään asioita erittäin hyvin. Korttityöskentely hyvää. Pia, arvio 5/5.

”Varjo-teoria oli kiinnostava ja sitä haluan työstää omassa elämässäni.”
Naisosallistuja, arvio 4/5. 

”Opin koulutuksesta, että toista ei voi muuttaa ja aloita muutos itsestäsi. Opettajalla oli selkeä esittämistapa.”
Anna, arvio 4/5.

”Koulutus antoi välineitä ja ymmärrystä sekä tietoa tehdä asioita henkisen kasvun eteen. Teoria, tieto ja vastaukset kysymyksiin olivat selkeitä ja kattavia.”
Jonatan, Arvio 5/5.

”Koulutus antoi työkaluja omien kipupisteiden havainnoimiseen ja mitä niistä voi oppia sekä näkemään myös näköaloja, joista ei vielä tiennyt, ovat ns. tuntematonta. Yhteiset keskustelut olivat hyvä lisä.” Naisosallistuja, arvio 4/5.

”Koulutus auttoi jäsentämään asioita, syy- ja seuraussuhteiden hahmotus oli selkeä sekä viitekehykset. Kiva opiskella lisää kirjasta.”
Naisosallistuja, arvio 5/5. 

”Koulutus auttoi hahmottamaan henkilökohtaisen kasvun eri vaiheita ja tehtävät saamaan konkreettista otetta oman varjon työstämiseen. Lähestymistapa oli kiinnostava ja sai pohtia omaa tilannetta.”
Maria, Arvio 4/5.

Kurssi auttoi yrittämään lukkojen tunnistamista ja sunnittelemaan omaa polkua eteenpäin. Erityisen hyvä oli korttiharjoitus, jossa jäsennettiin tilaa ja kasvuprosessia, mikä auttoi konkreettisesti ymmärtämään asiaa.
Naisosallistuja, arvio 5/5.

”Kurssi auttoi itsensä löytämisessä, ihmissuhteiden hallinnassa ja antoi ymmärrystä muita ja itseään kohtaan. Ylitti odotukset! Hyvä kouluttaja, erittäin huomioon ottava, tasapuolinen, innostava ja johdonmukainen, joka sai ajattelemaan asioita laajemmin. Kurssi sopii kaikille.”
Kirsi, arvio 5/5. 

”Koulutus vastasi odotuksiani erinomaisesti ja auttoi näkemään kasvun haasteet, mahdollisuudet ja suunnan ja toi uskoa etenemiseen kohti arvoja ja henkisyyttä sekä antoi työkaluja kehittymiseen. Teoria ja viitekehys olivat erityisen hyvät.”
Jenni, arvio 5/5.

Etsin uusia näkökulmia mielen hyvinvointiin. Kurssi vastasi odotuksia erinomaisesti. Löysin tästä mallin, jonka koen sopivan tilanteeseeni hyvin. Hyviä keskusteluita Kirsin ja osallistuneiden kesken, mikä lisäsi entisestään kurssin antia. Monipuolisesti asiaa ja harjoituksia, ihana ilmapiiri, jossa pystyi avoimesti jakamaan ajatuksiaan. Voisi olla vielä pidempi. Kirsi on avoin, rauhallinen, ystävällinen ja ajatteleva. Sopii henkilöille, joilla on kiinnostusta pohtia syvällisemmin itseään.
Arvio 5/5, Anna-Maria.

Kurssi vahvisti sitä, että olen oikealla itsetuntemuksen tiellä ja lisäsi valmiutta päästä eteenpäin. Erityisen hyvää oli opettajan välittömyys, rauhallisuus ja kiinnostava asia. Kirsillä on asiantunteva ja oppilaita arvostava asenne. Sopii kaikille omasta kasvusta kiinnostuneille.
Paula Koponen, arvio 5/5.

Kurssi auttoi omien varjojen tunnistamisessa ja vastasi odotuksiani erinomaisesti. Erityisen hyvää oli kokonaisuus ja aihe, joka innosti aktiiviseen vuorovaikutukseen. Kirsi on hyvä esiintyjä, jolla on rauhallinen esiintymistapa, hyvä ja selkeä ulosanti ja erittäin hyvät vuorovaikutustaidot. Sopii elämänkokemusta omaaville 40-60 vuotiaille erityisesti.
Arvio 5/5, Olli.

Koulutus auttoi minua tekemään itselleni kysymyksiä päästäkseni eteenpäin. Erityisen hyvää oli konkretia ja esimerkkien kautta asioiden läpikäynti. Kirsi oli todellä hyvä ja rauhallinen kouluttaja. Ihanaa, ettet esittänyt asioita liian teoreettisesti. Kurssi sopii kaikille, jotka pohtivat tunne-elämän ongelmia, mutta eivät ole omin avuin löytäneet tietä eteenpäin.
Arvio 5/5, Katri.

Kohti Koko
Potentiaalia

Kohti Koko
Potentiaalia

Kohti Koko
Potentiaalia

Vastuullinen_kasvu_logo_white_650

OTA YHTEYTTÄ

Kirsi Mäkinen
Puh. +358 40 5354 991
kirsi (at) sustainablegrowth.fi
Helsinki Finland

SEURAA

Sustainable_Growth_logo_white_650

CONTACT

Kirsi Mäkinen
Tel. +358 40 5354 991
kirsi (at) sustainablegrowth.fi

FOLLOW ME

Back To Top